15 mei 20:00 uur I, Tonya

 

 

Trailer: klik op de afbeelding

Dinsdag 15 mei | aanvang 20:00 uur

Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie | Allison Janney e.a.
2017 | Verenigde Staten | Actie/Drama/Geschiedenis | 119 minuten

Wie herinnert zich Tonya Harding nog? In de jaren tachtig was zij een legende. Ze kwam in het nieuws door een van de grootste sportschandalen van de vorige eeuw.

Op het ijs met haar kunstschaatsen aan is Tonya Harding een natuurtalent. Niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Behalve dan haar afkomst – én haar moeder. Tonya is white trash, haar schaatspakjes zijn goedkoop en ordinair, haar gedrag en taalgebruik vulgair. De engelachtige Nancy Kerrigan is haar grootste concurrent. Wat als deze Nancy een ongeluk krijgt, vraagt Tonya zich af. Wat volgt zal een van de grootste schandalen in de sportwereld worden.

Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) maakt van dit waargebeurde verhaal een hilarische en aandoenlijke biopic, met de juiste dosis humor en tragiek verteld. In flashbacks en interviews met alle betrokkenen schetst hij een tragikomisch portret van de verguisde Harding. Margot Robbie kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als Tonya. Allison Janney, de bikkelharde moeder van Tonya, kreeg een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol!