24 september 20:00 uur Veearts Maaike

 

 

Trailer: klik op de pijl

Dinsdag 24 september, aanvang 20:00 uur

Regie: Jan Musch en Tijs Tinbergen
Cast: Maaike van de Berg
2019 | Groningen | Documentaire| 98 minuten

Met de documentaire ‘Veearts Maaike’ geven filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen een uniek kijkje in het boerenleven door over de schouder van veearts Maaike van den Berg uit Loppersum mee te kijken in de stallen.

Een shot van een verlaten en besneeuwd Gronings landschap, gevolgd door het beeld van het besproete gezicht van veearts Maaike van den Berg (40). Ze zit in een zwarte bedrijfsauto van Lopster dierenkliniek Van Stad tot Wad. Met een serieuze blik in haar ogen racet ze over de smalle wegen tussen de Groningse landerijen. Het is het begin van de documentaire Veearts Maaike.

We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik en is ze actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa.

De film draait vanaf zaterdag 25 juli in theaters door heel het land, maar ging reeds op 2 juni jl. in première bij FILMLIGA EEMSMOND DELFZIJL! Het is het laatste project van filmduo Jan Musch (67) en Tijs Tinbergen (72), die met Rotvos en Ganzenproblemen twee gouden Kalveren in de wacht sleepten.